Как се преви балетен кок.

01/01/1970

Как се преви балетен кок.

Главата на балерините е оформена с прибрани в кок коси.Кокът се прави за всеки урок или представяне на сцена.Осигурява удобство и хигиена,без да причинява болка,и се прави за 2-3 мин.Кокът може да се направи и с къса коса

Необходимо е да разполагате с : ластик , черна мрежичка , 10 фиби и 10 фуркета. С помощта на ластика,косата се захваща на опашка,разположена високо над тила,но не на върха на главата.

С помощта на фибите ,се прикрепват към главата летящите косъмчета или кичури над челото,над ушите и под опашката. Опашката от коса се навива в хлабав масур,който се завива хлабаво около ластика на опашката.Докато придържате с една ръка косата,с другата захлупете мрежичката върху оформеното кюфте от коса и оставете косата да се разгърне и изпълни пространството на мрежичката,но да остане вътре изцяло.

С фуркети ,един по един ,докато с лява ръка леко притискате кюфтето от коса към главата,захващайте по 3-4 мм от ръба на това кюфте с едното рогче на фуркета,след това докоснете и другото рогче на фуркета до главата,но от външната страна на кюфтето, и леко ,без натиск ,плъзнете двете рогчета на фуркета под кюфтето по посока под основата на опашката.Така наредете 7-8 фуркета ,на разстояние 1 см един от друг.Кокът е готов и стабилен,без дърпане и болка.Ще дойде време,когато самото дете ще си го прави и това ще става аламинут.

Назад