За нас

История

Балетна школа Силует е създадена през есента на 1998 г. като израз на нашата обич към балета и желанието ни да приобщим към изкуството и направим щастливи по този начин възможно повече деца и възрастни.

През изминалите години творихме и създавахме красота посредством нашите концерти и спектакли на сцената на Софийска опера и балет, Военен театър, Сатиричен театър, Младежки театър, Модерен театър, Театър Сълза и смях, НДК и много други сцени. Създадохме и бъдеще за децата ни, които претвориха различни образи в спектаклите на Балетна школа Силует : "Зимна приказка" /по мотиви на "Лешникотрошачката"/, "Пепеляшка", "Малката русалка", "Оле затвори очички", "Спящата красавица", "Палечка", "Рожденият ден на инфантата", Концертите "Балетни силуети 1,2,3". Част от тези деца са вече професионални балерини, други - студенти по танцови специалности в България и Европа, трети са все още ученици в престижното Национално училище по танцово изкуство в София, където са сред най-изявените,четвърти - продължават да се трудят и обучават в школата и да печелят награди и призове от наши и международни състезания по балет.

Част от историята на Балетна школа Силует е участието на възпитаничките й в репертоара на Националната опера и балет в спектаклите на малка и голяма сцена : балета "Силфида", мюзикълите "Шегобишко на острова на чудесата", "Мечо Пух", "Червената шапчица", "Козелът Дългобрадко", детския балет "Палечка" и подготовката на първия "Концерт за бебоци".

Нашите деца ежегодно взимат участие в национални и международни конкурси, където винаги покоряват журито и публиката и завоюват медали. Те редовно се включват и в танцови мероприятия, които развиват техните възможности, като фестивали, работилници и благотворителни концерти.Организираме и с радост посещаваме семинари и work-chops, където задълбочаваме своите познания и междуличностни връзки.